Він наголошує, що у цій справі є буцімто лише факти та експертизи, які "не дають приводів сумніватися у реальних намірах засуджених", — йдеться у прес-службі ГПУ.

Події, про які йдеться – це тероризм у класичному його вигляді. Доказами вини засуджених є вилучені в останніх незаконно придбана зброя, боєприпаси, психотропні речовини та вибуховий пристрій,
— уточнює прокурор.

За словами Куликовського, усі докази здобуті виключно законним шляхом і знайшли своє підтвердження під час судового розгляду.

"Тому держобвинувачення вважає винесений судом вирок у цій справі занадто м’яким. Позиція прокуратури полягала у призначенні міри покарання у виді позбавленні волі до 9 років. Вирок, який виніс суд, буде мною оскаржений в апеляційній інстанції", — додав він.

Нагадаємо, 10 січня Києво-Святошинський суд Київської області засудив Ігоря Мосійчука, Володимира Шпару та Сергія Бевза до 6 років позбавлення волі. Так званих "васильківських терористів" визнали винними в намірі скоїти вибух пам'ятника Леніну в Борисполі під час святкування Дня незалежності в 2011 році.

Нагадаємо, у серпні 2011 року співробітники СБУ затримали у Василькові трьох учасників "організованого злочинного угруповання", які нібито мали намір здійснити вибух пам'ятника Леніну в Борисполі під час святкування Дня незалежності. За даними прес-центру СБУ, в орендованому ними приміщенні було виявлено саморобний вибуховий пристрій і близько 100 листівок "із закликами екстремістського характеру".

Тоді проти затриманих порушили кримінальну справу за фактом підготовки до здійснення терористичного акту, публічних закликів до вчинення терактів і незаконного виготовлення вибухового пристрою членами низки екстремістських громадсько-політичних організацій.