"Я готовий написати заяву про вступ до фракції ВО "Батьківщи­на" і підтримати опозицію у скрутний час. Це непросте рішення, яке осмислювалося не один день", - йдеться у заяві Андрія Табалова.

"Я готовий стати членом фракції "Батьківщина", але за умови, що Арсеній Яценюк складе із себе повноваження лідера фракції. Саме на ньому лежить відповідальність за розкол фракції та перетворення її членів на обслуговуючий персонал одного з кандидатів у президенти", - пише народний депутат, який разом з батьком "прославився" переходом з "Батьківщини" до фракції Партії регіонів.

Табалов також нагадав, що у 2012 році на його мажоритарному окрузі, у Кіровограді, "склалася надзвичайна ситуація із виборами".

"І коли виникла загроза втрати перемоги десятків тисяч кіровоградців, я звернувся за юридичною підтримкою до керівництва об’єднаної опозиції, зокрема, і Арсенія Яценюка. Але не отримав цієї підтримки. Свою перемогу у судах я відстояв самостійно", - додав він.

Для того, аби Арсеній Яценюк не залишався надалі лідером "Батьківщини" у Табалова є свої причини і пояснення.

"Загостренн­я президентс­ьких амбіцій та початок передвибор­чого турне замаскован­ого під акцію "Вставай, Україно!"; відсутніст­ь конструкти­ву і нездатність досягати компромісу­, що спричинило­ "виїзне" засідання парламенту­; програш у боротьбі за київські вибори через низьку явку саме депутатів з "Батьківщи­ни" і, відповідно­, провальне голосування – це ті причини, через які Арсеній Яценюк має піти з посади", - пояснив він.

До слова, народний депутат Віталій Немілостівий, який нещодавно вийшов з фракції "Батьківщина", готовий подати заяву про припинення депутатської діяльності. В ефірі "ШустерLive" він навіть зачитав відповідний текст на ім'я Володимира Рибака.

Однак припинити депутатські повноваження Немілостівий погоджується тільки в разі, якщо це саме зробить Арсеній Яценюк.