Сало перед Новим роком може суттєво подорожчати
25 листопада 2012,
10:21
Читать новость на русском
Джерело:
УНННапередодні новорічних свят ціна на сало свинини може зрости на 10-20%, припускає аграрний аналітик Марія Колесник.
"Справа в тому, що виробництвом сала в Україні займається переважно або невеличкі фермери, або населення. Великотоварні виробники як правило вирощують м'ясні породи свиней, їм вигідніше цим займатися і відповідно сала там не дуже багато. Через це і переробники не експортують сало, їм його краще завести цей продукт з поза меж України, щоб не ходити по дрібних постачальниках", - пояснила вона.
Колесник також зазначила, що "економічних передумов для цінового зростання взагалі немає, це просто ажіотажний попит".
До слова, українці обрали сало з часником найбільш національною стравою.