Зварити яйця може кожен, але досягнути ідеального результату допоможе дотримання чіткої послідовності приготування. Тут варто взяти до уваги думку зірок кулінарії, таких як виконавчий шеф-кухар Hilton Harrisburg Джон Рейс, інформує 24 Канал.
Цікаво Прості інгредієнти, кілька хвилин – і шедевр на столі: простий салат на Великдень 2025
Як зварити ідеальні яйця
Викладіть яйця в один шар на дно каструлі й залийте холодною водою. Рідина повинна покривати яйця на 2 – 3 сантиметри.
Поставте каструлю на плиту й повільно доведіть воду до кипіння. Щойно з’являться бульбашки, зменште вогонь до мінімуму, аби яйця варилися на повільному кипінні. Ідеальний час варіння – рівно 12 хвилин.
Важливий акцент свята / Фото Freepik
Після завершення варіння одразу злийте гарячу воду й залийте яйця холодною, щоб припинити процес приготування. Обовʼязково додайте сіль в холодну воду — це полегшить очищення шкаралупи.
Готові круто зварені яйця чудово зберігаються в холодильнику до 7 днів.
Як варити яйця, щоб вони легко чистилися: прості секрети.