Спробуйте приготувати томатний соус за цим рецептом. Смак вас здивує.

Варто спробувати Найзручніша заготовка на зиму: геніальний рецепт томатного соусу з часником

Французький томатний соус

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 7

Інгредієнти:
– 800 грамів томатів;
– 1 цибулина;
– 40 грамів масла 73%;
– 1 лавровий лист;
– 3 гілочки чебрецю;
– 3 гілочки петрушки;
– 5 грамів цукру;
– сіль, перець до смаку.

Приготування:

  1. Помідори помийте і зніміть шкірку. Для цього занурте їх в окріп на 1 хвилину. Очищені томати дрібно наріжте.
  2. Чебрець і петрушку помийте й обсушіть. Цибулю почистьте й подрібніть.
  3. У глибокій пательні розтопіть вершкове масло, покладіть цибулю й обсмажте до м'якості. Потім додайте помідори, гілочки чебрецю і петрушки, лавровий лист, сіль, цукор і перець. Перемішайте і готуйте на маленькому вогні, доки не випарується рідина. На це піде 10 – 15 хвилин.
  4. Потім приберіть зелень, а томати збийте занурювальним блендером до однорідності. Перелийте готовий соус у піалу і подавайте.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичний кетчуп з кабачків.