Гарбузове лате – це новий колорит улюбленого напою, який дозволить додати будням нового смаку та незабутніх вражень. 24 Канал пропонує спробувати оригінальний рецепт напою від порталу Beszamel.
До теми Не лише сіннабони: 3 рецепти булочок з корицею, на аромат яких збіжаться сусіди
Зверніть увагу!
Якщо вам не хочеться витрачати час на приготування гарбузового пюре або сиропу, ви легко можете скористатися пюре з дитячого харчування, підказує портал Cookpad.
Як приготувати гарбузовий лате з прянощами?
- Час: 15 хвилин
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– 1 склянка молока;
– 2 подвійні еспресо;
– 4 столові ложки гарбузового пюре;
– 2 столові ложки кленового сиропу;
– 1/2 чайної ложки ванільного екстракту;
– 1/2 чайної ложки кориці;
– дрібка імбиру;
– дрібка мускатного горіха;
– дрібка меленої гвоздики.
Приготування:
- У каструлю влийте молоко, додайте гарбузове пюре, кленовий сироп і кілька крапель ванільного екстракту.
- Приправте корицею, імбиром, мускатним горіхом і меленими гвоздиками. Добре перемішайте.
- Готуйте напій на невеликому вогні, постійно помішуючи, поки всі інгредієнти не з’єднаються в однорідну масу.
- Потім процідіть через дрібне сито та збийте до легкої піни.
- Розлийте гарбузове молоко по склянках або чашках для лате, після чого обережно влийте порцію еспресо.
- Зверху прикрасьте збитими вершками, посипте корицею чи тертим шоколадом.
Смачного!
Що приготувати до кави?
Улюблений напій ще краще смакуватиме з солоденьким, тому спечіть легку шарлотку за рецептом Лілії Цвіт.
А ще можна зробити запіканку з гарбуза та сиру, яку діти люблять більше за торти.


