Така страва вам точно сподобається. До слова, ви можете використовувати й лісові гриби.

Варто спробувати Вечеря у французькому стилі: готуємо курку з цибулею на пательні

Грибна підливка

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 цибулина;
– 1 зубчик часнику;
– 40 мілілітрів олії;
– 1 столова ложка масла 73%;
– 680 грамів печериць;
– 400 мілілітрів води;
– 200 грамів сметани 30%;
– 0,5 чайної ложки сушеного чебрецю;
– сіль, перець до смаку.

Приготування:

  1. Цибулю і часник подрібніть, а гриби наріжте довільними шматками.
  2. Нагрійте на пательні олію і вершкове масло, засипте цибулю та готуйте до м'якості приблизно 1 – 2 хвилини. Додайте часник і готуйте ще пів хвилини.
  3. Додайте гриби, приправте сіллю і перцем, перемішайте. Готуйте на середньому вогні, доки не випарується сік.
  4. Посипте гриби борошном і перемішайте. Готуйте, доки борошно не розчиниться. Додайте близько 400 мілілітрів води. Вливайте частинами, швидко перемішуючи, щоб не було грудочок.
  5. Готуйте підливу впродовж 2 хвилин, після чого додайте сметану. Коли підлива закипить, скуштуйте й доведіть до смаку сіллю й перцем. Всипте чебрець і перемішайте. Вимкніть вогонь, накрийте кришкою й настоюйте підливу щонайменше 5 хвилин.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичну печінку зі сливами.