Квашені помідори – це закуска, яка здатна вдосконалити трапезу, а мʼясо та картопелька і взагалі перетворяться на шедевр. 24 Канал пропонує простий рецепт від порталу "Янусина кухня", який не додасть турбот й без того заклопотаним господиням.

Читайте також Пальчики оближеш: перевірений рецепт квашеної капусти – як у бабусі

Які помідори обирати для заквашування?

Плоди повинні бути цілими, без пошкоджень та ознак псування. Краще обирати помідори середнього розміру, з мʼясистою структурою та щільною шкіркою. Також вдалою опцією будуть помідори з мінімальним вмістом насіння.

Як легко заквасити помідори?

  • Час:
  • Порцій: 3-літрова банка

Інгредієнти:
– 1,5 кілограма помідорів;
– 2 листи хрону;
– половина кореня хрону;
– 6 листків смородини;
– 6 листків вишні;
– 2 парасольки кропу;
– по 6 горошин чорного і духмяного перцю;
– 2 лаврових листки;
– 5 – 6 зубчиків часнику;
розсіл:
– 0,5 літра води;
– 3 столові ложки солі;
– 1 ложка цукру.

Приготування:

  1. Спочатку ретельно помийте банки з використанням соди. Пластикові кришки обдайте окропом.
  2. На дно кожної банки викладіть половину підготовлених спецій: листя хрону, вишні, смородини, парасольку кропу. Додайте кілька горошин перцю, лавровий лист та порізаний часник.
  3. Далі щільно помістіть чисті помідори, а зверху розподіліть решту спецій.
  4. У воді розчиніть сіль та цукор. Залийте розсолом банки з помідорами, долийте водою доверху, накрийте кришками й переставте у прохолодне місце.
  5. Коли почнеться процес бродіння, банку варто поставити в миску чи на піддон, оскільки розсіл може виливатися. У разі потреби підливайте його назад.
  6. Спробувати такі квашені помідори можна не раніше ніж через півтора місяця. Зберігати їх слід тільки в холоді, інакше вони перекиснуть і втратять смак.

Смачного!

Що ще варто заготувати на зиму?

  • Чудовим рішенням буде заготувати на зиму декілька баночок борщової заправки.
  • В майбутньому це дозволить вам зекономити багато часу і зусиль та насолодитися улюбленою стравою без зайвих зусиль.
  • Це знахідка для господинь, яку точно не варто оминати увагою.