Рецептів дерунів, як і борщу, існує просто безліч. І подекуди міняється навіть назва! Наприклад, на Поліссі готують малімони – власну версію дерунів, яку вам точно варто спробувати, радить 24 Канал з посиланням на портал Shuba.
Читайте також Страва, якою пишалися предки: як приготувати зубці – знахідка, яка вам сподобається
Зверніть увагу!
Особливий секрет малімонів – картопляне пюре у списку інгредієнтів. Саме вона надає страві пухкості, повідомляє портал "Полісся.News".
Як приготувати малімони?
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 кілограм картоплі;
– 3 цибулі;
– 3 столові ложки борошна;
– 300 грамів картопляного пюре;
– 2 столові ложки сметани;
– 1 чайна ложка солі;
– олія для смаження.
Приготування:
- Картоплю почистіть і натріть на дрібній тертці.
- Цибулю також почистіть і подрібніть тим самим способом.
- До картопляної маси додайте сіль, сметану, борошно й добре перемішайте ложкою, щоб утворилася однорідна суміш.
- Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії.
- Викладайте ложкою порції тіста та обсмажуйте з обох боків до золотистої скоринки.
Смачного!
Яку ще українську страву варто спробувати?
Ви точно мусите відтворити зелеківську зливанку з Луганщини.
А ще краще вона смакуватиме на природі, адже готується у казані.


