Одна з головних переваг цієї консервації – з нею впораються навіть новачки, а в досвідчених господинь тим паче з нею не виникне жодних проблем. 24 Канал радить спробувати цей рецепт від порталу "На пенсії".
Не пропустіть Розкішний напій власними руками: рецепт вина зі смородини
Рецепт маринованих огірків з гірчицею
- Час: 30 хвилин + замочування огірків
- Порцій: 1-літрова банка
Інгредієнти:
– корнішони;
– 2 чайні ложки гірчиці у зернах;
– 6 чайних ложок цукру;
– 2 чайні ложки солі;
– 2 – 3 столові ложки оцту;
– 1 столова ложка подрібненої цибулі;
– 2 столові ложки свіжого кропу.
Приготування:
- Огірки добре промиваємо та заливаємо холодною водою щонайменше на 2 години.
- У стерильну банку на саме дно викладаємо кріп, порізану цибулю, додаємо цукор, сіль і зерна гірчиці. Огірки обрізаємо з обох боків і щільно ставимо в банку вертикально.
- Вливаємо оцет, після чого заливаємо киплячою водою до самого краю. Накриваємо банку кришкою й ставимо в каструлю з гарячою водою.
- Стерилізуємо 5 хвилин після закипання на середньому вогні.
- Обережно виймаємо банку, герметично закручуємо, перевертаємо догори дном і вкриваємо до повного охолодження.
Смачного!
Страва крізь століття: рецепт товчанки.


