Цей пиріг стане одним з ваших улюблених рецептів на цей сезон. Він не втрачатиме актуальності, поки на полицях магазинів та прилавках на ринках будуть кабачки, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "На пенсії".
Читайте також Для чаю та десертів: як правильно засушити м'яту на зиму і яка помилка знищить всю її користь
Рецепт пирога з кабачками
- Час: 1 година 10 хвилин
- Порцій: 6
Інгредієнти:
– 400 грамів кабачків;
– 100 грамів сиру;
– 2 яйця;
– 100 грамів сметани;
– 0,5 чайної ложки соди;
– 150 грамів борошна;
– сіль та перець до смаку;
– зелень (кріп, петрушка) до смаку.
Приготування:
- Кабачки натріть на грубій тертці, після чого ретельно відіжміть сік.
- Сир подрібніть ножем або натріть, зелень дрібно нашинкуйте.
- Змішайте сметану з содою та залиште на 5 хвилин. Додайте яйця, посоліть і поперчіть, розмішайте все виделкою.
- Поступово додайте борошно й перемішайте до утворення однорідного тіста. Потім додайте натерті кабачки, сир і подрібнену зелень, добре перемішайте ще раз.
- Викладіть готову масу у змащену маслом форму для запікання.
- Випікайте у попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 40 – 50 хвилин, поки верх не стане апетитно золотистим.
Смачного!
Найніжніший десерт літа: кекси з полуницею, які тануть у роті.