Щоб отримати ароматний, солодкий та яскравий борщ важливо уникати трьох ключових помилок. Тоді страва буде по-справжньому блискучою, пише 24 Канал з посиланням на "Главред".
Читайте також Такого ви не знали 100%: який "секретний" інгредієнт додати до дерунів, щоб вийшли ще смачнішими
3 помилки при варінні борщу
Експерти рекомендують починати приготування бульйону з того, що помістити м'ясо в холодну воду. При варінні м'яса в окропі може вийти менш наваристий бульйон, що є важливим у справжньому борщі.
Варіть бульйон з відкритою кришкою, щоб мінімізувати піноутворення. Також, щоб борщ зберігав свій фірмовий глибокий червоний колір, господиням слід уникати надмірного кипіння вже після додавання овочів.
Додавати в борщ треба вже відварений тертий буряк. Сирий тертий буряк навряд чи дасть бажаний відтінок або смак у страві. Це стосується і солі – якщо посолити страву занадто пізно, буряк може набути небажаного червоного відтінку.
Рекомендують солити борщ перед додаванням буряка. Якщо зробити це в самому кінці, то буряк може втратити колір і стане неприємно рудим.
Помилки при варінні борщу / Pexels
Також однією з основних помилок є надмірне обсмажування цибулі та моркви. Замість цього рекомендується злегка підрум'янити овочі з томатним соусом або пастою.
Кухарі радять додавати засмажку до борщу наприкінці процесу приготування. Тривале варіння може призвести до втрати характерних солодких карамельних ноток, що погіршить загальний смак та вигляд страви.
А ви знаєте: як посмажити картоплю без олії.