Шпундра – це та страва, яка не вимагає особливого процесу приготування, але завше потішить неперевершеним смаком. 24 Канал пропонує доторкнутися до історії за рецептом BBC.
Читайте також Ідеальне рішення у піст: апетитна намазка з горбуші – від неї не залишається ні грама
Рецепт шпундри
- Час: 2 години
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 500 грамів свинини (ошийок);
– 1 – 2 буряки;
– буряковий квас;
– 2 цибулі;
– 3 столові ложки олії або смальцю;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– 2 столові ложки борошна;
– сіль та перець до смаку.
Приготування:
- Буряк і цибулю очистьте та поріжте великими шматками. Злегка підсмажте разом із м’ясом на середньому вогні до легкого рум’янцю.
- Додайте подрібнений часник.
- Шпундра готується на буряковому квасі. Влийте його так, щоб рідина майже повністю покривала м’ясо.
- Готуйте на слабкому вогні або запікайте в духовці при температурі 170 – 180 градусів близько 1 – 2 годин, усе залежить від розміру м’ясних шматків.
- Коли м’ясо майже готове, додайте 2 столові ложки борошна, сіль, перець та добре перемішайте. Через кілька хвилин зніміть з плити.
- Шпундру подають із відвареною картоплею або як окрему страву зі сметаною та свіжою зеленню.
Смачного!
Стане у пригоді: як відрізнити коньяк від підробки.