Котлетки повинні бути ніжними та соковитими, однак далеко не завжди вдається досягнути цього результату. Втім, з цим секретом з найкращих кухонь світу вас ця проблема більше не турбуватиме, розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.
Буде цікаво Не повірите, поки не спробуєте: як зварити буряк за 10 хвилин – оригінальний спосіб
Як надати котлетам соковитості
Увесь секрет полягає в невеликій кількості фруктового соку, який потрібно додати у фарш. Яблучний, лимонний, апельсиновий – ви можете обрати смак на власний розсуд.
Улюблені котлетки будуть дуже соковитими / Фото Freepik
Кислота соку розщепить волокна, а цукор при смаженні карамелізується, сприяючи утворенню апетитної скоринки. На 500 грамів фаршу достатньо 1 столової ложки соку. Вимішуємо і залишаємо на 15 хвилин.
Шефи також радять після смаження не тільки викладати котлети на паперові рушники, а й накривати фольгою. Таким чином вдасться не тільки позбутися зайвого жиру, а й зберегти сік.
Французи його обожнюють: універсальний соус для будь-якого салату.