Повсякденна трапеза чи святковий стіл – томатний сік завжди буде доречним. Ви точно будете собі вдячні за те, що попіклувалися про таку особливу заготовку, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Ukr.Media.

Цікаво Місячний календар закруток на вересень

Які помідори обрати для соку?

Для соку найкраще обирати стиглі плоди, а також переконайтеся, що вони достатньо ароматні. Найкраще для заготівлі соку підійдуть домашні помідори.

Як заготувати томатний сік на зиму?

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 3 літри соку

Інгредієнти:
– 4 кілограми помідорів;
– 500 – 600 грамів болгарського перцю;
– 3 лаврові листки;
– 3 чайні ложки солі.

Приготування:

  1. Помідори добре миємо, розрізаємо навпіл і пропускаємо через соковижималку.
  2. Переливаємо сік у велику каструлю.
  3. Точно так само миємо болгарський перець, очищаємо від плодоніжки, насіння та внутрішніх перегородок, ріжемо шматочками і теж пропускаємо через соковижималку. Додаємо перець у каструлю до томатного соку.
  4. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо масу до кипіння. Додаємо лавровий лист і сіль, перемішуємо та кип’ятимо приблизно 10 хвилин.
  5. Гарячу масу відразу розливаємо у попередньо вимиті та простерилізовані банки, залишаючи 1 – 2 сантиметри від краю.
  6. Накриваємо стерильними кришками та залишаємо банки до повного охолодження.

Смачного!

Яку ще закрутку не можна пропустити у сезон?

  • Обовʼязково варто закрити на зиму улюблені кабачки.
  • Їх маринування – справа буквально кількох хвилин, а насолоджуватися ними ви зможете всю зиму.