Приготування виноградного соку в домашніх умовах – це простий процес, виконання якого дозволяє насолоджуватися цим напоєм протягом холодних місяців. Рецептом виноградного соку ділиться 24 Канал з посиланням на Woman24.

Читайте також Кращого літнього супу не існує – "Сангрія" на білому сухому: ідеально для вечора п'ятниці

Як приготувати виноградний сік вдома?

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 1,5 літра

Інгредієнти:
– 2 кілограми винограду.

Приготування:

  1. Для початку плоди ретельно промийте, а потім перемеліть. Для цього підійде будь-який зручний для вас спосіб, наприклад, з використанням сокодавилки, роздавлюючи виноград руками або використовуючи друшляк та прес для приготування пюре.
  2. Після цього процідіть суміш у каструлю, щоб позбутися виноградної шкірки, залишків кісточок та іншого сміття.
  3. Каструлю зі свіжим соком відправляйте на вогонь і дочекайтеся, поки він закипить. Дайте покипіти протягом 5 хвилин.
  4. Тоді розлийте сік по заздалегідь простерилізованих банках. Робіть це з використанням дрібного сита.
  5. Наповнені до верху банки закрутіть кришками та відправляйте на зберігання після охолодження.

Готово!

Якщо здається, що сік це дуже банально, можете спробувати приготувати буряковий квас. В давнину він відігравав значну роль у приготуванні борщів та обрядових страв.