Для приготування цього соусу можна використовувати будь-які червоні ягоди. Тож, як приготувати ягідний соус, розповідає 24 Канал з посиланням на Shuba.

Читайте також Ідеальні новорічні брускети: цього разу рецепт з вишуканими креветками й крем-сиром

Як приготувати ягідний соус

  • Час: 25 хвилин
  • Порції: 2

Інгредієнти:
– 200 грамів я
– 2 столові ложки ц
– 50 мілілітрів води;
– 1 чайна ложка лимонного соку;
– 1 чайна ложка к
– 0,5 чайної ложки кориці меленої.

Порада: для кислуватого соусу вибирайте журавлину, смородину чи обліпиху. Для ніжнішого – полуниця, чорниця або ожина.

Приготування:

  1. Свіжі ягоди добре промийте. Якщо використовуєте заморожені ягоди, розморозьте їх і злийте зайву рідину.
  2. У каструлю викладіть ягоди, додайте воду, цукор і лимонний сік. Нагрівайте на середньому вогні, періодично помішуючи, поки ягоди почнуть виділяти сік.
  3. Розчиніть крохмаль у 2 столових ложках холодної води. Додайте до ягідної суміші, постійно помішуючи та варіть ще 1 – 2 хвилини до загустіння.
  4. Протріть соус через сито, щоб позбутися кісточок. Якщо соус здається занадто густим, додайте трохи води або соку, щоб досягти бажаної консистенції.

Готово!

Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і намазка з в'яленими томатами, яка переносить в Італію.