Для приготування цього соусу можна використовувати будь-які червоні ягоди. Тож, як приготувати ягідний соус, розповідає 24 Канал з посиланням на Shuba.
Читайте також Ідеальні новорічні брускети: цього разу рецепт з вишуканими креветками й крем-сиром
Як приготувати ягідний соус
- Час: 25 хвилин
- Порції: 2
Інгредієнти:
– 200 грамів я
– 2 столові ложки ц
– 50 мілілітрів води;
– 1 чайна ложка лимонного соку;
– 1 чайна ложка к
– 0,5 чайної ложки кориці меленої.
Порада: для кислуватого соусу вибирайте журавлину, смородину чи обліпиху. Для ніжнішого – полуниця, чорниця або ожина.
Приготування:
- Свіжі ягоди добре промийте. Якщо використовуєте заморожені ягоди, розморозьте їх і злийте зайву рідину.
- У каструлю викладіть ягоди, додайте воду, цукор і лимонний сік. Нагрівайте на середньому вогні, періодично помішуючи, поки ягоди почнуть виділяти сік.
- Розчиніть крохмаль у 2 столових ложках холодної води. Додайте до ягідної суміші, постійно помішуючи та варіть ще 1 – 2 хвилини до загустіння.
- Протріть соус через сито, щоб позбутися кісточок. Якщо соус здається занадто густим, додайте трохи води або соку, щоб досягти бажаної консистенції.
Готово!
Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і намазка з в'яленими томатами, яка переносить в Італію.