Готову картоплю можна зберегти в холодильнику для подальшого використання, але важливо дотримуватися терміну придатності, зазначає Pysznosci. Він варіюється залежно від того, як саме була приготована картопля, тому універсального часу зберігання не існує.

Не пропустіть Ваш перший крок до домашнього виноробства: простий рецепт смачного вина

Як зберігати приготовану картоплю

Термін придатності картоплі, що зберігається в холодильнику, залежить від способу її приготування. Сира картопля швидко псується, а ось варена або запечена може зберігатися кілька днів. Пам'ятайте, що завжди варто перевіряти свіжість картоплі перед приготуванням страви, навіть якщо ви дотримуєтесь зазначених термінів.

Сиру очищену картоплю слід з’їсти протягом 24 годин. Картопляне пюре зберігається довше. Зберігайте його в герметичному контейнері в холодильнику, і його можна вживати до 3 – 4 днів. Перед подачею освіжіть страву невеликою кількістю масла або молока.

Зі звичайною картоплею, звареною у воді, проблем ще менше. Вона може зберігатися в холодильнику до 4 днів. Важливо швидко охолодити картоплю після приготування. Крім того, не кладіть її одразу в холодильник.

Запечену картоплю можна їсти приблизно 3 дні, але, на жаль, вона значно втрачає якість. Шматочки вже не будуть такими хрусткими, як після запікання.

Не можна зберігати варену і подрібнену в пюре картоплю в металевих ємностях, каструлях або мисках. Метал може реагувати з кислотами в картоплі, що впливає на її смак і якість.

Це дуже смачна закуска: як приготувати намазку з куркою.