Це ідеальне поєднання картоплі, м’яса та спецій, яке створює ніжний і водночас насичений смак. Як її приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на інстаграм yaroslavskyi_vova.
До теми Він недарма став легендарним: пляцок "Довбуш" – чому особливий і рецепт
Картопляна ковбаса
- Час: 1,5 години
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 кілограм очищеної картоплі;
– 100 грамів цибулі (для основи);
– 350 грамів м’ясної підчеревини;
– 100 грамів копченого бекону;
– 300 грамів цибулі (для засмажки);
– 100 мілілітрів вершків (30%);
– приправа для картоплі – до смаку;
– 2 метри кишки.
Приготування:
- Підготуйте підчеревину. Злегка підморозьте її, наріжте маленькими шматочками. Обсмажте на пательні до рум’яності. Додайте копчений бекон і одразу ж нарізану цибулю.
- Смажте, доки цибуля не стане золотистою.
- Натріть картоплю разом із цибулею на тертці, пропустіть через м’ясорубку або перебийте блендером. Уникайте надто рідкої консистенції.
- До картопляної маси додайте вершки або сметану. Додайте спеції. Ретельно перемішайте, щоб суміш була однорідною.
- Наповніть кишку. Робіть це не більше ніж наполовину, щоб ковбаса не луснула. Зав’яжіть краї вузликами, а саму ковбасу проколіть у кількох місцях.
- Викладіть ковбасу на деко, додайте трохи води. Запікайте в духовці при температурі 175 – 180 градусів до золотистої скоринки близько 40 хвилин, час від часу перевертаючи.
- Подавати страву можна як гарячою, так і холодною. Вона легко може стати самостійною стравою або закускою на святковому столі.
Смачного!
Це така смакота: як приготувати торт "Лебедине озеро".