Це ідеальне поєднання картоплі, м’яса та спецій, яке створює ніжний і водночас насичений смак. Як її приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на інстаграм yaroslavskyi_vova.

До теми Він недарма став легендарним: пляцок "Довбуш" – чому особливий і рецепт

Картопляна ковбаса

  • Час: 1,5 години
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 кілограм очищеної картоплі;
– 100 грамів цибулі (для основи);
– 350 грамів м’ясної підчеревини;
– 100 грамів копченого бекону;
– 300 грамів цибулі (для засмажки);
– 100 мілілітрів вершків (30%);
– приправа для картоплі – до смаку;
– 2 метри кишки.

Приготування:

  1. Підготуйте підчеревину. Злегка підморозьте її, наріжте маленькими шматочками. Обсмажте на пательні до рум’яності. Додайте копчений бекон і одразу ж нарізану цибулю.
  2. Смажте, доки цибуля не стане золотистою.
  3. Натріть картоплю разом із цибулею на тертці, пропустіть через м’ясорубку або перебийте блендером. Уникайте надто рідкої консистенції.
  4. До картопляної маси додайте вершки або сметану. Додайте спеції. Ретельно перемішайте, щоб суміш була однорідною.
  5. Наповніть кишку. Робіть це не більше ніж наполовину, щоб ковбаса не луснула. Зав’яжіть краї вузликами, а саму ковбасу проколіть у кількох місцях.
  6. Викладіть ковбасу на деко, додайте трохи води. Запікайте в духовці при температурі 175 – 180 градусів до золотистої скоринки близько 40 хвилин, час від часу перевертаючи.
  7. Подавати страву можна як гарячою, так і холодною. Вона легко може стати самостійною стравою або закускою на святковому столі.

Смачного!

Це така смакота: як приготувати торт "Лебедине озеро".