Жінки спершу збивають з цукром щонайменше 20 яєць, тонким струменем вливають домашнє парне молоко. Далі додають розтоплене вершкове масло, приправи, трішки олії, велику щіпку солі й борошно. Тісто має бути густим і відставати від рук.

Читайте також: У Києві офіційно відкрили Всеукраїнський великодній фестиваль

Рецепт перевірений роками. Його Оксана Максимчук почула ще від бабусі. І особливий він тим, що економить час на приготування паски. Адже тісто виростає за декілька хвилин замість звичних тридцяти-сорока. Для цього потрібно дріжджі з цукром і молоком розчинити окремо від всіх інших інгредієнтів. Така паска називається "без опари".

Вона стає пухкішою і зберігається довше. Густе тісто потрібно місити не менше, ніж годину, поступово додаючи борошно.

Перед тим, як на 1,5-2 години поставити в тепло, додають родзинки, цукати й дрібну курагу. Маленькі паски даруватимуть похресникам, а більші поставлять на стіл. Серед освячених страв обов’язково має бути і сирна паска.

До слова, Великдень вже на носі, тож саме час пекти паски. Є чимало рецептів, щоб спекти смачну паску, однак якщо часу обмаль – пропонуємо кілька простих варіантів у мультиварці.

Як зробити сирну паску – дивіться у сюжеті.