Досвідчені господині поділилися ефективними методами кип'ятіння молока, які допоможуть запобігти його скипанню та пригоранню. Ці перевірені методи мають на меті допомогти домашнім кухарям досягти ідеальних результатів на кухні, пише "Знай.UA".

Читайте також Борщ вийшов кислим: як легко виправити це за 5 хвилин

Як закип'ятити молоко швидко і без втрат?

Нагрівання молока призводить до злипання крапельок жиру. Цей процес призводить до коагуляції казеїну, основного білка в молоці, в результаті чого утворюється піниста речовина.

Саме вона у результаті заважає вільному виходу водяної пари з дна каструлі. Як наслідок, цей тиск призводить до того, що піна переливається через краї каструлі.

Щоб молоко не збігало:

  • Покладіть дерев'яну ложку або лопатку на каструлю з молоком. Також можна помістити ложку у каструлю, а тоді залити молоко і поставити його на плиту.

  • "Жировий" метод. Для цього краї каструлі змащують зсередини рослинною олією або вершковим маслом. Він має бути товщиною приблизно 1 сантиметр.

  • Саморобний "сторож для молока". На дно каструлі кладуть блюдце дном догори або кришку для консервування бортиками вниз. Під ними залишиться повітря, яке допоможе сформуватися великим і достатньо міцним бульбашкам.

Щоб молоко не пригоріло:

  • Правильний посуд. Найкраще підходить алюмінієвий чи скляний посуд або ж каструля з нержавіючої сталі. Дно у посудині має бути товстим – так молоко нагріватиметься більш рівномірно.

  • Постійне помішування. Якщо постійно помішувати молоко, воно не пригорить і не втече.
  • Холодна вода. Обприскайте каструлю крижаною водою перед тим як поставити її на вогонь. Можна також влити на дно трохи води та закип'ятити її, а вже потім додати молоко.

Сподобався лайфхак? Дізнайтеся, як почистити скло духовки за допомогою лимону без використання небезпечних хімічних речовин.