Ця страва чудово демонструє велич української кухні. Про те, як із простих продуктів можна створити кулінарний шедевр, розповідає на своїй тікток-сторінці Мирослава Пекарюк. Якщо вам подобається поєднання простоти та неймовірного смаку – тоді обов'язково спробуйте повторити!

До теми Старовинна страва, що стала легендою: варіація велятинської дзями від учасниці "МастерШеф"

Голубці з картоплі

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 маленька капуста;
– 400 грамів картоплі;
– 20 грамів манної крупи;
– 1 цибулина;
– 1 яйце;
– 1 столова ложка сметани;
– 120 мілілітрів води;
– сіль і перець – до смаку.

Як приготувати голубці з картоплею та манкою: дивіться відео

Приготування:

  1. У підсолену киплячу воду тонким струмочком додавайте манну крупу, постійно помішуючи, поки вона не загусне. Після цього відставте кашу охолонути.
  2. Цибулю дрібно наріжте кубиками та підсмажте її на середньому вогні до ледь золотистого кольору. Після цього додайте її до манної каші та ретельно перемішайте.
  3. Картоплю натріть на дрібній тертці, щоб отримати текстуру, схожу на деруни. Обережно відтисніть крохмаль, що виділився.
  4. Змішайте картоплю з кашею, додайте сметану, яйце, сіль і перець. Перемішайте до отримання однорідної маси.
  5. Виріжте качан з капусти. Помістіть її в поліетиленовий пакет і відправте в мікрохвильову піч на 5 хвилин. Після цього обережно відділіть листя та залиште їх вистигати.
  6. Кожен капустяний лист розріжте навпіл, видаліть жорстку серединку. Викладіть трохи начинки на кожну половинку та акуратно загорніть у трубочку.
  7. Начинка може здаватися рідкою, але це нормально – під час приготування вона стане густішою.
  8. У каструлю на дно викладіть залишки капусти, зверху обережно покладіть голубці. Залийте їх водою, щоб вона покривала більшу частину страви.
  9. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 45 хвилин, потім дайте страві охолонути.
  10. Після охолодження підсмажте голубці на пательні з олією до появи хрусткої золотистої скоринки. Подавайте разом зі сметаною.
  11. Найкраще такі голубці смакують на наступний день, коли постоять і просочаться.

Як приготувати палюшки: дізнайтеся простий рецепт.