Якщо приготувати вино вдома, ви не тільки зможете насолоджуватися власноруч зробленим напоєм, а й відчуєте зв'язок із багатовіковою культурою виноробства, інформує Przyslij przepis.

Цікаво Схожий на "Олів'є", але в рази швидше: святковий рецепт на 5 хвилин для лінивих

Синій виноград є одним із найпоширеніших сортів для виготовлення вина через високий вміст танінів і цукру, що робить його ідеальним для ферментації. Напої, виготовлені з синього винограду, зазвичай мають насичений смак і глибокий колір.

Таніни – хімічні сполуки, які надають червоним винам характерний терпкий та сухий смак.

Вино з синього винограду

  • Час: 3 години
  • Порцій: приблизно 15 літрів

Інгредієнти:
– 6 кілограмів винограду (вага плодів без гілочок);
– 2,5 – 3 кілограми цукру;
– 5 літрів води.

Приготування:

  1. Виноград почистіть від гілок і подрібніть.
  2. Важливий момент – не варто мити плоди. Якщо вимити виноград, вино може не забродити.
  3. Виноград подрібніть та помістіть у чисту 15-літрову пляшку.
  4. Цукор розчиніть у кип’яченій воді, остудіть і додайте до винограду.
  5. Злегка перемішайте і закрийте пляшку чистою пробкою з бродильною трубкою.
  6. У пробірку налити невелику кількість кип’яченої та охолодженої води.
  7. Поставте пляшку в тепле місце для бродіння на 4 – 6 тижнів.
  8. Після завершення бурхливого бродіння вино за допомогою труби перекачайте плоди у 10-літрову пляшку.
  9. Закрийте пляшку пробкою з бродильною трубкою для тихого бродіння протягом наступних 4 – 6 тижнів (до повної зупинки бродіння).
  10. Після припинення бродіння розлийте вино по пляшках і залишіть в прохолодному місці приблизно на 3 місяці.
  11. Розливаючи вино в пляшки, його варто процідити через ситечко, вистелене марлею, щоб позбутися сторонніх домішок.

Ще один простий рецепт: як приготувати неймовірне вино вдома.