Кожен кулінар докладає чимало зусиль, аби підібрати ідеальну суміш спецій для своїх страв. Однак цього мало: потрібно знати, як змусити їх максимально розкрити свій аромат, розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.
Цікаво Ви тепер завжди будете використовувати цей прийом: навіщо додавати соду до смаженої цибулі
Як розкрити аромат спецій на повну
Спойлер: не потрібно жодних хитрих девайсів або складних маніпуляцій. Усе, що вас потрібно, це елементарна пательня та кілька хвилин вільного часу.
Смаковий відтінок страв / Фото Freepik
Висипаємо спеції на суху сковорідку та смажимо 1 – 2 хвилини на середньому вогні. В такий спосіб ми посприяємо виділенню ефірних олій, тому спеції матимуть глибший аромат та яскравіший смак.
Найкраще цей метод працює із зернами, але також чудово підійде і для мелених спецій.
Цікава думка: чому відомий історик заперечує існування італійської кухні.