Повітряні сирники мають здатність швидко опадати, тому це потрібно врахувати при їх приготуванні. Однак є спосіб приготувати десерт таким чином, щоб він залишався об'ємним тривалий час, розповідає портал Pysznosci.

Цікаво Чи можна розбавляти чай некип'яченою водою: цікаве пояснення

Увесь секрет – у додаванні збитих солодких вершків і білкової піни. Тільки не треба перемішувати інгредієнти надто довго, інакше сирник вийде надто об'ємним і трісне.

Рецепт повітряного та ніжного сирника

Час: 1 година 20 хвилин

Порцій: 8

Інгредієнти:
– 1 кілограм коров'ячого сиру;
– 5 яєць;
– 400 грамів вершків (30%);
– 1,5 склянки цукрової пудри;
– маленька упаковка ванільного цукру;
– 2 крем-пудинги.

Приготування:

  1. Відокремлюємо жовтки від білків.
  2. Сир змішуємо з цукровою пудрою та ваніліном. Вимішуємо і поступово додаємо жовтки і пудинги. Не треба вимішувати суміш надто довго.
  3. Охолоджені вершки та білки збиваємо до міцної піни.
  4. Поволі додаємо вершки та сирної маси, помішуючи міксером на малій швидкості. Так само повторюємо з білками.
  5. Форму застеляємо папером для випічки, змащуємо маслом та виливаємо в неї суміш.
  6. Випікаємо 1 годину при 200 градусах.

Смачного!

Наче щойно з кондитерської: готуємо шоколадний торт за простим рецептом.