Узвар із журавлиною та прянощами — ідеальний напій для святкового столу або просто для насолоди оригінальними смаками. Він завжди доречний та не потребує багато зусиль. 24 Канал пропонує приготувати узвар за рецептом ТСН.

Буде цікаво Справжній смак дитинства: вафельний торт з желе всередині

Рецепт традиційного узвару

  • Час: 1,5 години + охолодження
  • Порцій: 3 літри

Інгредієнти:
– 3 літри води;
– 100 грамів сушених яблук;
– 100 грамів сушених груш;
– 100 грамів чорносливу;
– 50 грамів кураги;
– 50 грамів меду;
– 3 бутони гвоздики.

Приготування:

  1. Сушені фрукти помістіть у друшляк і ретельно промийте під проточною водою. Потім перекладіть їх у каструлю, залийте водою та залиште настоюватися на 30 – 60 хвилин.

  2. Поставте каструлю на плиту та варіть на повільному вогні під закритою кришкою протягом 30 хвилин.

  3. Після цього вимкніть вогонь, додайте гвоздику й залиште узвар охолоджуватися.

  4. Коли напій стане теплим, додайте мед і добре розмішайте.

  5. Охолодіть узвар і подавайте його до столу.

Смачного!

Різдво має його смак: готуємо апетитний штолен.