Затишок – це не просто слово, це відчуття, яке ми шукаємо, коли прагнемо відпочинку та спокою, інформує Смачно 24. Чай – це більше, ніж просто напій, адже він здатен обійняти вас теплом, подарувати мить спокою навіть у найсуворіший день.

До теми Про цей рецепт починають благати: дивовижне печиво, рівного якому немає у кав'ярнях

Чай з обліпихи

  • Час: 10 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 2 жмені обліпихи;
– 1 паличка кориці;
– 1 лимон;
– 1 літр кип'ятку;
– 4 гілочки м'яти;
– 40 грамів коричневого цукру.

Приготування:

  1. Вичавіть сік лимона і обірвіть листочки м'яти.
  2. Всі інгредієнти відправте в глечик і злегка розімніть.
  3. Залийте кип'ятком і дайте їй трохи настоятися.

Чай з калини

  • Час: 10 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– 2 столові ложки калини (свіжої або замороженої);
– 500 мілілітрів води;
– 2 чайні ложки меду (або до смаку);
– 1 чайна ложка лимонного соку (за бажанням).

Приготування:

  1. Залийте калину окропом та дайте настоятися 10 хвилин.
  2. Процідіть настій, додайте мед та лимонний сік.
  3. Перемішайте та подавайте до столу.

Зелений чай зі спеціями

  • Час: 10 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– 450 мілілітрів зеленого чаю;
– 2 зерна кардамону;
– 4 зерна запашного перцю;
– 2 зерна чорного перцю;
– 1 столова ложка бджолиного меду;
– 1 столова ложка сиропу бузини;
– 2 скибочки свіжого імбиру;
– 2 скибочки лимона;
– свіжа м'ята для прикраси.

Приготування:

  1. Заваріть чай та додайте спеції.
  2. Накрийте напій кришкою.
  3. Змішайте мед з сиропом бузини та розлийте по ложці в склянки. Доповніть суміш чайною заваркою, додайте імбир, прикрасьте часточками лимона та гілочками м’яти та подавайте до столу.

Приготуйте до чаю: рецепт елементарного бісквіта.