Цей салат дозволяє по-новому подивитися на композицію, яку можна скласти разом з буряком. Ви також можете експериментувати з рецептом Ukr.Media, додавши горіхи або насіння соняшника.

Цікаво Білий наліт на квашеній капусті: що це таке і чи небезпечний він для здоров'я

Рецепт салату з буряка

Час: 35 хвилин

Порцій: 2

Інгредієнти:
– 1 буряк (запечений або відварений);
– 1 морква (відварена чи запечена);
– 1 огірок солоний;
– 0,5 цибулини;
– 1 столова ложка діжонської гірчиці;
– 1 столова ложка яблучного оцту;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– сіль – до смаку;
– зелень – за бажанням.

Приготування:

  1. Нарізаємо буряки тонкою соломкою. Додаємо до них оцет та гірчицю. Перемішуємо й залишаємо настоятися на 15–20 хвилин.

  2. У цей час нарізаємо солоний огірок та моркву такою ж соломкою, цибулю – півкільцями.

  3. Додаємо овочі до буряків, заправляємо оливковою олією та перемішуємо. Солимо до смаку.

  4. Дайте йому настоятися хоча б пару годин у холодильнику – це тільки покращить його смак!

Смачного!

Дрібна деталь, яка вплине на результат: навіщо додавати цукор при варінні картоплі.