Парафіянки монастиря показали, як старанно вимішують тісто за класичним рецептом – із додаванням борошна, олії, масла, яєць та цукру, аби паски вийшли пухкими та солодкими. Не шкодували родзинок та цукатів.
Увага В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь: відео
Одна із ґаздинь у пекарні – Юлія. Вона приїхала із Тульчина до монастиря на послух. У повсякденному житті жінка працює адміністратором у закладі, а у свій вихідний вирішила допомогти у випіканні пасок.
Проєкт вигадав владика, аби спекти перші монастирські паски на благодійність. Будемо годувати 2 лікарні,
– розповіла послушниця монастиря Юлія.
Без паски не залишиться ніхто / Скриншот з відео
Секрет смачних пасок
Увесь процес готування великоднього хліба – від замісу тіста й до його прикрашання – супроводжується молитвою. У цьому й головний секрет вдалої випічки, переконують сестри монастиря.
Щодоби готували кілька сотень пасок, або до неділі спекти зо 2 тисячі. Потім їх передадуть на благодійність.
"Рецепти дуже древні – монастирські. Основний інгредієнт – молитва. Усе робиться із душею, любов'ю. Це православна традиція – роздавати паски, ділитись радощами із ближнім", – пояснив настоятель монастиря отець Нектарій.
Отець Нектарій / Скриншот з відео
Під Вінницею в монастирі влаштували благодійну акцію: дивіться відео