Парафіянки монастиря показали, як старанно вимішують тісто за класичним рецептом – із додаванням борошна, олії, масла, яєць та цукру, аби паски вийшли пухкими та солодкими. Не шкодували родзинок та цукатів.

Увага В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь: відео

Одна із ґаздинь у пекарні – Юлія. Вона приїхала із Тульчина до монастиря на послух. У повсякденному житті жінка працює адміністратором у закладі, а у свій вихідний вирішила допомогти у випіканні пасок.

Проєкт вигадав владика, аби спекти перші монастирські паски на благодійність. Будемо годувати 2 лікарні,
– розповіла послушниця монастиря Юлія.


Без паски не залишиться ніхто / Скриншот з відео

Секрет смачних пасок

Увесь процес готування великоднього хліба – від замісу тіста й до його прикрашання – супроводжується молитвою. У цьому й головний секрет вдалої випічки, переконують сестри монастиря.

Щодоби готували кілька сотень пасок, або до неділі спекти зо 2 тисячі. Потім їх передадуть на благодійність.

"Рецепти дуже древні – монастирські. Основний інгредієнт – молитва. Усе робиться із душею, любов'ю. Це православна традиція – роздавати паски, ділитись радощами із ближнім", – пояснив настоятель монастиря отець Нектарій.


Отець Нектарій / Скриншот з відео

Під Вінницею в монастирі влаштували благодійну акцію: дивіться відео