Про це пише журнал "Лиза".
Вчені з’ясували, що цукор викликає низку хвороб: підвищення артеріального тиску, сприяє хворобам серця і інсультам.
Цукор викликає відкладення жиру. Після споживання він зберігається у печінці у вигляді глікогену. Якщо глікоген починає перевищувати норму – надлишок цукру починає відкладатись у вигляді жиру на стегнах і животі.
Споживання цукру призводить до занадто швидкого підвищення рівня глюкози та інсуліну, викликаючи помилкове відчуття голоду, що сприяє переїданню.
Читайте також: Що станеться з тілом, якщо повністю відмовитись від цукру
Цукор послаблює кістки. Адже щоб засвоїти рафінований цукор, організму доводиться витрачати велику кількість кальцію, вимивання якого з кісткових тканин призводить до остеопорозу. Також він впливає і на стан зубів – псується зубна емаль.
Також споживання цукру прискорює старіння шкіри – він відкладається "про запас" у коллагене – білку, який становить основу сполучної тканини, і робить шкіру менш пружною і еластичною.
Абсолютно відмовитися від цукру не можна, адже він необхідний для роботи організму. Тож медики рекомендують виключити з раціону саме рафінований цукор, який входить до складу цукерок, тортів, згущеного молока та варення. Корисним цукор для організму буде у складі фруктів, овочів або меду.
До слова, дієтологи попереджають, що полуницю не слід змішувати з цукром або сиропом. Вона корисна сама по собі, а в поєднанні з іншими продуктами втрачає свої властивості і може стати причиною здуття чи бродіння в животі.