Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.
За словами Скиталінської, люди, які хочуть захистити свій організм від старіння, повинні включати у раціон зелень (різні види листових овочів). А також не менше, ніж двічі в тиждень вживати ягоди.
Читайте також: Вчені розповіли несподівану правду про користь соку
Зелень
Експерт рекомендує додати до раціону різні сорти капусти. Адже вона багата на унікальні речовини індол-3-карбінол та сульфорафан, які:
• захисту клітин від стресів (пригнічує активність білка PI3K, який, навпаки, сприяє прискореному старінню.
• підсилює виділення у печінці ферментів-антиоксидантів.
• має протизапальну та антиканцерогенну дію.
• сприяє збільшенню тривалості життя.
Капуста містить унікальні речовини
Також дієтолог радить вживати цибулю, яка є чудовим джерелом кверцетину. Ця речовина:
• активує так званий фактор транскрипції HIF-1, який, в свою чергу, активує гени, що допомагають клітинам виживати в умовах хронічної гіпоксії, яка наступає з віком.
• сприяє збільшенню вироблення енергії у кожній клітині.
• покращує стан судин та їх еластичність.
• зменшує запалення в організмі.
• захищає від розвитку пухлин.
• захищає мозок та серце.
• зелена цибуля також є джерелом вітаміну С.
Цибуля зменшує запалення в організмі
Ягоди
За словами Скиталінської, ягоди також належать до геропротекторної їжі.
Вони захищають від різноманітних порушень нервової системи: від депресії та безсоння – до хвороби Альцгеймера та Паркінсона. Ягоди ще забезпечується здоровий кровообіг.
Читайте також: Що треба пити після тренування: два смачних соки