Перегони в стінах футбольної арени місцевого "Шальке" влаштували у два етапи. Впродовж першого з них, маст-старту, українці, щокола передаючи естафету один одному, припустились семи промахів на двох.

І діставшись фінішу п'ятими, вирішальний вид програми, гонку-переслідування, розпочинали на 28 секунд позаду проміжних лідерів італійців. Апенінці врешті-решт провалили подальші вогневі рубежі і випали з когорти претендентів на нагороди. Тоді як для українців доленосний момент настав під час стрільби стоячи за два кола до фінішу. Семеренко, єдина з групи лідерів, закрила усі п'ять мішеней і помчала до картатого прапора попереду усього пелотону.

В найвідповідальніший момент не підвів і Семенов, який також уникнув штрафних кіл на фінальній зміні і таки перетнув фінішну лінію першим. Другим у підсумку став німецький тандем Хільдебранд-Лессер, бронза дісталась росіянам Романовій та Гаранічевому. Загалом "Різдвяну Гонку" українці виграють вже вдруге в історії. У дві тисячі восьмому рівних тут не мали Андрій Дериземля та Оксана Хвостенко.