Голова ініціативної групи мешканців Троєщини розповідає про те, що їм дуже близькі принципи "Самопомочі", і тому вони дійсно взяли і зробили.

"Ви знаєте, ми прочитали їх меморандум, ми стежили за діяльністю цієї фракції "Самопоміч" в Київраді, тепер уже і фракції у Верховній Раді, і нам дуже близька їхня ідея – візьми і зроби, візьми допоможи кому-небудь, візьми ініціативу на себе", — запевняє вона.

В результаті такої спільної ініціативи представників політсили та киян, на вулиці Маяковського, 26 та на Героїв Дніпра, 32-а розпочали роботу юридичні приймальні.

Я думаю, що найближчим часом в нас будуть ще покриті всі райони міста, і розбудова йде в такому горизонтальному форматі, тобто не обов'язково буде один осередок на район. Тому що райони великі от і усі активні кияни, які хочуть долучитися до роботи самопомочі, можуть приймати участь або в роботі існуючих осередків або організовувати свій. Тобто, я думаю що ми ну найближчим часом отримаємо десь близько 20-ти осередків активно працюючих,
— прокоментував лідер фракції "Об'єднання "Самопоміч" в Київраді Сергій Гусовський.

Правники-волонтери безкоштовно консультуватимуть всіх киян, які звертатимуться щодо перерахунку пенсій та оплати комунальних послуг, питань приватизації житла, трудових спорів, розлучень та аліментів, а також з приводу договорів купівлі-продажу майна.

Правники-волонтери не лише консультують, а й за потреби допомагають своїм клієнтам в суді. Дізнатись про графік роботи юридичних приймалень "Об'єднання "Самопоміч" можна на сторінці громадського об'єднання у фейсбуці.