"Депутатська комісія з питань освіти та науки Львівської обласної ради розглянула і підтримала запропонований заступником голови комісії Іриною Фаріон проект Положення про премію імені Степана Бандери. За рішенням комісії, премію присуджуватимуть у трьох номінаціях: політична, громадська і наукова діяльність. Премію присуджуватимуть щорічно напередодні 1 січня — дня народження Степана Бандери. Грошова винагорода кожного з лауреатів премії становитиме 20 тисяч гривень", — повідомили у прес-службі Львівської облради.

Премією нагороджуватимуть громадських і політичних діячів, державницькі, громадські та наукові інституції або науковців.

Ірина Фаріон наголосила, що премія Бандери ставить особливі вимоги до претендентів, через що здобувача премії мають висувати громадські, політичні та наукові інституції з обов’язковими рекомендаціями щонайменше трьох авторитетних громадських, політичних та наукових діячів способом подання текстового викладу своєї громадської, політичної та наукової діяльності та її результатів в українському державотворенні.

Як раніше повідомлялось, 29 серпня 2011 року, в селі Нагуєвичі на Львівщині, де проходили урочистості з нагоди 155-річчя від дня народження Івана Франка, троє невідомих чоловіків напали на депутата Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Ірину Фаріон.