"Все місто стало щитом, захищаючи хлопців, які захопили будівлю міліції. І якщо влада України спробує подавити повстання, загине величезна кількість цивільних людей. Цього не можна допустити. Якщо хтось піде проти людей, то проллється кров і їм не відмитися", - вважає Штепа.

За словами мера Слов'янська, все місто виступає за проведення референдуму.

"Ми будемо проводити референдум. Те, що відбувається у нас, говорить про те, що владі України необхідно задуматися. Я впевнена, що вони завтра оголосять про рішення проведення в регіонах України референдуму. Правда, мені цікаво, чому вони раніше не запитали у народу, чого він хоче?" – сказала вона.

Мер міста наголосила, що майже всі підприємства Слов’янська співпрацюють з Росією.

"У місті 92% підприємств працюють з Росією і для нас важливі партнерські відносини з цією країною. Слов'янськ вважає Росію своїм старшим братом, ми - Донбас і росіяни - рідні по крові і ми не будемо воювати з Росією. Ви чуєте, городяни на вулиці скандують "Молодці", київська влада повинна почута, що народ хоче діалогу, хоче стабільності, миру і порядку", – додала Штепа.

Нагадаємо, за словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, у місті Слов’янську Донецької області озброєні люди захопили райвідділ міліції.

Аваков повідомив, що до “терористів зі зброєю” в Донецьку з боку силовиків буде нульова терпимість. У Слов'янськ висланий спецназ.

Озброєні невідомі люди, які захопили міськвідділ міліції у Слов'янську Донецької області, використовували проти міліції сльозогінний газ.

Начальник місцевої міліції веде переговори з озброєними людьми, які захопили будівлю райвідділу у Слов’янську Донецької області.