Про це на брифінгу сказав начальник відділу впровадження служби в резерві Мобілізаційного управління Міноборони Михайло Щербина.

Крім того, третя хвиля мобілізації зумовлена необхідністю посилення створених угрупувань військ і підвищення готовності держави, особливо національної економіки, до відбиття збройної агресії з боку Росії.

Щербина підкреслив, що Міноборони планує за результатами проведення третьої хвилі мобілізації наростити бойовий і чисельний склад угрупувань військ, створити систему поповнення некомплекту й втрат в особовому складі, підсилити державний кордон і прикриття об'єктів транспортної інфраструктури.

Він зазначає, що третя хвиля часткової мобілізації дозволить додатково привести в бойовий стан 15 бойових частин і 44 частини бойового забезпечення.

Таким чином, у цій хвилі акцент буде зроблено на забезпечення тих частин, які займаються підтримкою армії.

Крім того, Щербина пояснив, що визначений указом Президента строк мобілізації 45 доби - це період часу, протягом якого місцеві органи влади через військові комісаріати призивають військовозобов'язаних і техніку національної економіки для доукомплектування військових частин Збройних сил України й інших військових формувань.

Цей строк не стосується часу перебування на військовій службі військовозобов'язаних, призваних під час мобілізації, він стосується винятково механізмів призову на військову службу.

Начальник відділу також пояснив, що призов техніки національної економіки, відповідно до законодавства, поширюється лише на юридичних осіб, техніка фізичних осіб такому призову не підлягає.

Міністерство оборони не розголошує кількості осіб, які підлягають третьому етапу часткової мобілізації.

До слова, в Україну з Ростова-на-Дону доставлені 18 військовослужбовців Збройних сил України, що проходили лікування, а також тіло солдата, який помер в лікарні від поранень.