Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Відомий кулінар розвіяв популярний міф про несумісність продуктів

20:04, 8 квітня 1749
Євген Клопотенко
Євген Клопотенко / 24 Канал (Автор: Йосип Гусак)

В умовах, коли здорове харчування стає все більше популярним, постає питання не лише про те, які саме продукти потрібно вживати, а й про їх поєднання між собою.

Переможець кулінарного шоу "МастерШеф 5" і засновник гастромайстерні Confiture Євген Клопотенко для сайту "24" розвіяв один із найпопулярніших міфів в кулінарії про несумісність окремих продуктів.

На його думку, що у кожному продукті можна знайти шкоду, однак не варто через це панікувати.

"Чим більше я вивчаю кулінарію, тим більше розумію, що оця несумісність продуктів – це взагалі останнє, що має вас хвилювати. Навіть візьміть звичайну картоплю – її обробляють різними хімікатами. Їсти огірки та помідори треба в сезон – з липня по жовтень. З чим би ти їх тоді не їв – все буде класно. А якщо ти будеш їх їсти з жовтня по червень – то вони вже самі по собі не дуже корисні", – каже Клопотенко.

Не варто їсти продукти не в сезон, бо вони втрачають свою харчову цінність. Вони вже шкідливі, з чим би ти їх не змішував, – наголосив кулінар.

Експерт радить вживати продукти в сезон, тоді вони будуть мінімально зіпсовані.

"В хліб додають бактерії, які самі по собі теж не дуже корисні. Тобто навіть хліб – це шкідливо. Якщо докопуватися до кожного продукту – то можна знайти купу дивних речей. Якщо вживати продукти в сезон – то вони будуть мінімально зіпсовані", – каже Клопотенко.

Я, наприклад, взимку їм буряк, гарбуз, топінамбур. Дуже люблю топінамбур. Я би в нього навіть загорнувся,
– жартує кулінар.

Він вважає, що сумісність і несумісність продуктів – це нісенітниця, яка навіяна трендами.

"Не існує несумісних продуктів. В кожного специфічних організм. Ну наприклад, кажуть, не можна змішувати кип’ячену і сиру воду. Але немає жодних досліджень, які б це доводили. Або кажуть, що глутамат натрію – шкідливий. Але знову ж таки немає жодного експерименту, який би це реально довів. Адже морська капуста – це корисно, правда? А глутамат натрію з неї і видобувають", – зазначає Клопотенко.

"Я за експерименти. Я часто поєдную дуже дивні продукти і завдяки цього я отримую нові смаки, які навіть не очікуєш. Мій мозок мені забороняє це роботи, але я нарешті це зруйнував", – поділився кулінар.

Всі фото: 24 Канал (Автор: Йосип Гусак)

Читайте також повне інтерв’ю з Євгеном Клопотенком на сайті "24"

Джерело: 24 Канал
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук