Як пише toneto.net, є кілька правил, які допоможуть вам почуватись добре навіть після хорошого застілля.

Чим не варто заїдати алкоголь

Якщо алкоголь заїдати солодощами, то організм спочатку почне розщеплювати торти, а розщеплення алкоголю відкладе на потім. У підсумку - викид інсуліну в кров, швидке сп'яніння і жорстоке похмілля, оскільки організм встиг отруїтися токсичними речовинами.

Читайте також: Корисні властивості глінтвейну

Горілка погано ладнає з помідорами. Ці два продукти підсилюють негативні якості один одного, що може призвести до здуття живота або нетравлення.

Не варто вживати і жирну та смажену їжу, адже вона підсилює дію спиртного. Крім того, і алкоголь і жирні продукти завдають удару печінці.

Підсилює дію алкоголю і гостра їжа, тож може виникнути опік слизової шлунка або стравоходу.

Ідеальна закуска

З вином найкраще ладнає сир, в якому органічно поєднуються кальцій та інші мінерали. Вони допомагають засвоюється корисним поліфенолам з вина.

До горілки найкраще вживати вінегрет, в ньому є картопля, яка діє як адсорбент і квашена капуста – джерело вітаміну С.

Також міцний алкоголь добре закушувати нежирним м'ясом або рибою, а також морепродуктами. А от тваринні білки перетравлюються довго, а під впливом алкоголю цей процес ще більше затягується.