Про це пише Telegraph.

Мідії

Через глобальне потепління температура води може значно зрости, що призведе для розмноження патогенних бактерій, тож мідії можуть стати отруйними.

Шоколад

Кілька років тому вчені заявили, якість какао-бобів значно погіршиться через кілька десятиліть. А вже до 2050 року кількість врожаю може зменшитися вдвічі, якщо температура повітря підніметься всього на 2,3 градуса.

Французьке вино

Збільшення температури призведе до знищення плантацій Бордо, де вирощують виноград для відомого вина.

Макарони

Через потепління почастішають засухи, внаслідок чого серйозно постраждає тверда пшениця.

Лосось

Через зміни клімату молюски, які є головною їжею лосося, можуть вимерти. Підвищення температури води також вдарить по популяції лосося, адже він –холодолюбива риба.

Мед

Через потепління можуть зникнути і бджоли. При цьому активізуються паразити, небезпечні для цих комах.

Кава

Глобальне потепління серйозно вдарить по виробництву кави. За словами фахівців, до 2080 року людство може повністю позбудеться цього продукту.

Арахіс

Цей горіх вибагливий і не дає урожай в поганих погодних умовах. Підвищення температури спричинить посухи, що зробить догляд за урожаєм в рази важчим та більш витратним.

Фрукти і ягоди

Вже найближчим часом урожай плодових дерев може значно скоротитися, оскільки деревам необхідний холод, щоб з приходом тепла розквітнути. А через зниження популяції бджіл не буде відбуватися запилення.

Бекон

Потепління негативно вплине на рослинах, які вирощують для харчування свиней. Таким чином, багато фермерів відмовляться розводити свиней, що призведе до зменшення кількості бекону.