Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Чому ківі варто їсти зі шкіркою

      Ківі варто їсти зі шкіркою
      Ківі варто їсти зі шкіркою / Фото з відкритих джерел

      Якщо ви любите їсти ківі, то варто дізнатися, чому цей фрукт варто їсти зі шкіркою.

      Ківі – це низькокалорійний і дуже корисний фрукт, але мало хто знає, що його шкірка за деякими показниками корисніша, ніж м'якоть.

      Читайте також: Лікар назвала цінний фрукт для всього організму


      Ківі

      Чим корисна шкірка ківі

      1. Клітковина

      Допомагає травленню і знижує рівень холестерину в крові. У шкірці ківі її на 50% більше в порівнянні з м'якоттю.

      2. Вітаміни Е і С

      Сприяють швидкому загоєнню ран і шрамів, роблять шкіру красивою і підвищують загальний життєвий тонус. Крім того, вітаміни Е і С є потужними антиоксидантами, тобто нейтралізують вільні радикали в організмі. Вони борються з бактеріями і допомагають зберігати молодість і здоров'я. Кількість антиоксидантів в шкірці ківі набагато вища, ніж в м'якоті.

      3. Фолієва кислота

      Підвищує настрій і працездатність, допомагає кровотворенню. Вона обов'язково повинна бути присутньою в раціоні вагітних для нормального розвитку плоду. Варто додати, що фолієвої кислоти в шкірці ківі на 32% більше, ніж в м'якоті.

      Як правильно їсти ківі з шкіркою

      По можливості купуйте органічні ківі, оскільки велика частина пестицидів накопичується саме в шкірці. Придбати натуральні фрукти можна в екомагазинах. Перед вживанням обов'язково промийте ківі, щоб мінімізувати кількість бактерій. 

      Не варто їсти більше 2-3 ківі в добу, якщо ви вживаєте їх майже кожного дня. Часте поїдання цього фрукта в великих дозах може спровокувати дерматит або зіпсувати роботу підшлункової залози, адже ківі дуже насичений вітамінами і кислотою. Якщо ж ви їсте його час від часу, то обмежень у кількості немає – орієнтуйтеся на власне самопочуття.

      Кому не можна їсти ківі

      Утримайтеся від вживання фрукта, якщо у вас:

      алергія на ківі;
      підвищена кислотність;
      гострий гастрит або виразка;
      діарея;
      камені в нирках або ризик їх розвитку.

      Джерело: Lifehacker.
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук