В Таїланді побудували класну кімнату з "відкритими" стінами – фото

Таїланд взявся за розвиток освіти в селах / Новая газета

Архітектурна студія Pareid та студенти місцевого університету спроєктували класну кімнату з "відкритими стінами" біля двох водозабірних веж. Таким сином учням хочуть продемонструвати важливість води.

Під час будівництва також враховували фактор складних кліматичних умов у Таїланді, пише Dezeen.

До слова: Для усамітнення: у Великій Британії побудували солом'яну хату – фото

Під школою також розміщені помпи, які лише підсилюють присутність води під час навчання.


Погодні умови змушують тайців встановлювати в приміщеннях вентиляційні системи / фото: Dezeen

Проєкт розташований у сільській частині Таїланду, де протічна вода не завжди доступна,
– розповідає співзасновник студії Хадін Чарбель.


Екстер'єр приміщення вирізняється яскравими кольорами / фото: Dezeen 

Через відсутність звичних стін, учні мають змогу постійно бачити воду. На рішення взяти за основу саме цей проєкт також вплинули постійні спеки в країні. "Відкриті" стіни дозволяють повітрю вільно циркулювати кімнатою.


Максимальна довжина кожного елементу становить 4 метри / фото: Dezeen

Основна конструкція приміщення складається з металевого каркаса. Дах стоїть на стовпах, які зовні схожі на електричні.

Щоб додати будівлі оригінальності, архітектори вирішили використати червоний каркас, який увінчаний фіолетовими цинковими панелями та червоними навісами.

Дивіться також: В Австралії побудували термінал, фасад якого нагадує дерево – фото


Сам клас розташований на території звичайної місцевої школи / фото: Dezeen

Компанія також сконструює спеціальні меблі для нового класу.

А підібрати камін, який ідеально впишеться в ваш дизайн, можна за посиланням

 

 

Залиште відгук