10 продуктів, які врятують від раку грудей

3125 Читать новость на русском
Від раку врятує жирна риба / Телеканал новин "24"

У день боротьби з раком молочної залози, захворюванням, що вважається одним із найпоширеніших та небезпечних в світі, ми хочемо привернути увагу до його профілактики.

Ефективними засобами, що знижують ризик хвороби, лікарі ВООЗ називають здоровий спосіб життя, зменшення вживання алкоголю, боротьбу з надмірно вагою та правильне харчування. Також допомогти можуть певні види продуктів:

Куркума

Куркума, точніше її хімічна сполука "куркумін" допомагає зупиняти поширення ракових клітин молочної залози по організму. Такого висновку вчені прийшли ще у 2007 році, щоправда на мишах у лабораторії.

Квашена капуста

Квашена капуста багата на глюкосинолати, які знижують вірогідність розвитк раку, включаючи рак молочної залози. Дослідники з Університету штату Мічиган виявили, що люди, які їли квашену капусту, принаймні три рази на тиждень, мали на 72% менше шансів на розвиток раку молочної залози, ніж ті, хто споживали її рідше, ніж два рази на тиждень.

Гранат

Насіння гранату містить еллаговую кислоту, яка є потужним антиоксидантом. Вчені вважають, що кислота вміє пригнічувати роботу ферменту, що грає важливу роль у розвитку раку молочної залози.

Сливи і персики

У персиках і сливах вчені виявили складові, які раніше були знайдені в чорниці. Вони знищують клітини раку молочної залози, не пошкоджуючи здорові клітини організму.

Грецькі горіхи

Волоський горіх уповільнює ріст пухлини в два рази. Цього висновку дійшли вчені з Медичної школи Маршалловского університету Західної Вірджинії. Вони радять вживати щодня близько 60 грам горіхів, в яких міститься близько 370 калорій.

Жирна риба

Вчені кілька разів перевіряли рибу жирних сортів на здатність профілактики захворювання. Кожен раз дослідники підтверджували той факт, що жирна риба містить речовини, які зменшують імовірність запальних процесів.

Шпинат

У жінок, які споживають шпинат, ризик розвитку захворювання знижається на 40%, кажуть вчені. Каротиноїди, які є не тільки в шпинаті, а й в інших зелених овочах, виводять з організму вільні радикали, не даючи їм нашкодити організму.

"Якщо б ми перевіряли груди так само часто" - слоган соціальної реклами

Брокколі

Брокколі вважається найкращим продуктом, що має протиракові властивості. Сульфарофан, що в великій кількості є в брокколі, скорочує кількість ракових стовбурових клітин.

Помідори

Помідори мають лікопін, потужний антиоксидант, який надає томатам їх червоний колір, а також допомагає захистити від раку грудей, зупиняючи ріст ракових клітин. Дослідники з Гарвардської медичної школи виявили, що люди, які їли більше помідорів і каротиноїдів, знизили ризик розвитку раку молочної залози.

Часник

Часник містить аллил сульфід, що попереджує процес, під час якого здорова клітина стає ракової. Численні дослідження показали, що компоненти часнику сповільнювали ріст і поширення клітин раку молочної залози.

Нагадаємо, що самообстеження молочних залоз потрібно починати у 20-річному віці. Ця процедура повинна ввійти у звичку кожної жінки. Кращий час для самообстеження – перший тиждень після закінчення місячних, коли молочна залоза найбільш розм’якшена.

За статистикою, від раку молочної залози виліковуються 95% жінок, у яких захворювання виявлено на першій стадії та 80% жінок, у яких виявлено другу стадію захворювання. На третій стадії цей показник становить близько 50%.

Читайте також: Що треба їсти, аби не старіти

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук