5 переконливих причин замінити цукор на мед

1488 Читать новость на русском
Чому потрібно замінити цукор на мед
Чому потрібно замінити цукор на мед / unsplash

Бджолиний мед має антибактеріальні, імуномодулюючі, противірусні та інші корисні властивості. Тож не дивно, що саме цей продукт є одним із кращих замінників цукру.

Калорійність меду

Калорійність меду вища, ніж калорійність цукру. В столовій ложці натурального меду міститься приблизно 64 калорії, тоді як в такій же порції цукру 46 калорій. Але мед набагато солодший, ніж цукор, і ви будете додавати його значно менше.

Читайте також: 6 продуктів, які зміцнять імунітет в холодну пору

Глікемічний індекс меду

Цей показник демонструє те, як їжа впливає на рівень цукру в крові. Високий глікемічний індекс продуктів, які ми постійно вживаємо в їжу, загрожує виникненням цукрового діабету, проблемами з вагою і серцево-судинною системою.

Чим нижче цей індекс, тим повільніше організм поглинає цукор, відповідно, така їжа здоровіша. Глікемічний індекс цукру 70 одиниць, меду, в середньому, 49 одиниць.

Основні складові меду

Основні складові меду глюкоза і фруктоза (становлять 72% складу меду). Для їх засвоєння не потрібно інсулін, тому відсутній ризик перевантажити підшлункову залозу. Потрапляючи в організм людини, ці компоненти не вимагають додаткової переробки в шлунково-кишковому тракті. Вони швидко всмоктуються і засвоюються майже повністю, як, втім, і інші компоненти меду.

Мед стимулює обмінні процеси

Дієтологи рекомендують використовувати мед замість цукру, якщо ви хочете схуднути. Вода з лимоном і медом з ранку натщесерце ось стародавній індійський рецепт для схуднення. Такий напій можна приймати кілька разів в день, але не раніше, ніж за 30 хвилин до прийому їжі.

Мед підвищує імунітет

Мед допомагає при серцевих і шлункових захворюваннях, хворобах печінки. Мед пом'якшує слизові оболонки і тому рекомендується при багатьох простудних захворюваннях. У той же самий час цукор знижує силу імунної системи в 17 разів. Чим більше цукру у нас в крові, тим слабкіше імунітет.

Крім того, в цукрі практично немає корисних поживних речовин. Його називають "порожніми калоріями". Мед, навпаки, має фантастично багатий вітамінно-мінеральний склад.

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук