Науковці з’ясували, чому виникає залежність від шкідливої їжі

598 Читать новость на русском
Чому ми так любимо шкідливу їжу?
Чому ми так любимо шкідливу їжу? / Unsplash

Їжа з великою кількістю жирів та вуглеводів запускає систему винагороди мозку і тому люди стають залежними від не надто корисних страв.

Такий висновок зробили науковці Єльського університету, повідомляє Medical Daily.

Для дослідження науковці демонстрували піддослідним фото з різноманітною їжею.

Читайте також: Вчені знайшли спосіб, як побороти залежність від солодощів

Як показали результати, споглядання фото їжу з високим вмістом жирів, цукру і вуглеводів суттєво впливало на центр винагороди мозку набагато. Вони задіювали більше нейронів, аніж будь-яке інше фото їжі.

Науковці припускають, що подібна реакція пов’язана з тим, що шкідлива їжа з’явилася відносно недавно. Через це люди наразі не навчилися спокійно реагувати на неї.

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук