Популярний продукт призводить до артеріальної гіпертензії

2476 Читать новость на русском
Популярний продукт призводить до артеріальної гіпертензії
Популярний продукт призводить до артеріальної гіпертензії / newsnetwork.mayoclinic.org

Японські вчені з Національного інституту фундаментальної біології встановили, що сіль призводить до розвитку артеріальної гіпертензії.

Про це пише EurekAlert!.

Читайте також: Як піст впливає на організм: шкода і користь для здоров'я

Артеріальна гіпертензія є одним з основних факторів ризику серцево-судинних захворювань у всьому світі і смерті від інсульту і інфаркту. Від підвищеного кров’яного тиску страждають 40% дорослого населення.

 
Артеріальна гіпертензія – що це?

Це патологічний стан організму, що проявляється стійким підвищенням артеріального тиску.

Експеримент дослідники провели на мишах.

Вчені зазначили, що розвитку гіпертензії сприяє вживання кухонної солі. Чим більше в організм людини надходить хлориду натрію, тим більше іонів натрію накопичується в плазмі крові і спинномозкової рідини (лікворі). Це, у свою чергу, призводить до порушення симпатичної нервової системи, яка регулює кровообіг.

Висновок вчених: вживання солі призводить до розвитку артеріальної гіпертензії.

Вживання солі призводить до розвитку артеріальної гіпертензії
Вживання солі призводить до розвитку артеріальної гіпертензії

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук