За сніданком ми насичуємо організм і налаштовуємо його на продуктивну роботу в першій половині дня. Саме тому ранкове меню ми намагаємося наситити "корисними" продуктами.

Однак не всі продукти, які мають таку репутацію, можна їсти натщесерце, пише "Сніданок 1+1".

Читайте також: ТОП-5 легких в приготуванні і корисних сніданків

Банани

Як відомо, у бананах багато калію і це порушує баланс організму вранці. Окрім того, банани — джерело магнію, який регулює діяльність серцево-судинної системи.

З'їдаючи банани натщесерце, ви ризикуєте порушити кальцієво-магнієвий баланс. Тому їх краще притримати на другий сніданок.

Груша

Груша – це джерело корисних речовин, вітамінів і мінералів. Але через високий вміст в ній грубої клітковини і фруктових кислот, грушу не рекомендується їсти натщесерце.

Читайте також: 4 продукти, які помилково вважають корисними

Краще всього їсти грушу не менше ніж через півгодини після їжі, а краще через годину. Слід запам'ятати, що після того, як ви з'їли грушу, не слід пити сиру воду, холодні напої, вживати важку жирну їжу, м'ясо.

Йогурт

Як це не дивно, але в список потрапив і йогурт. Він містить корисні для травлення бактерії, які сприяють засвоєнню їжі.

Якщо він потрапляє у порожній шлунок, його сік знищує усі бактерії і тоді від йогурту ніякої користі. Найкраще його вживати через дві годині після їжі.

Читайте також: 10 продуктів, від яких хочеться спати