Що не варто їсти жінкам після 40 років: поради дієтологів

1965 Читать новость на русском
Що не можна їсти жінкам після 40 років
Що не можна їсти жінкам після 40 років / Фото з відкритих джерел

Враховуючи вікові зміни, людям важливо коригувати і свій раціон приойму їжі. Лікарі наголошують, що особливо важливо стежити за харчуванням жінкам після 40-ка років.

Експерти з харчування радять жінкам у зрілому віці відмовитися від сосисок, передає Ukrhealth.

Читайте також: Вчені знайшли спосіб, як зупинити процеси старіння

За їх словами, окрім того, що сосиски дуже жирні, у них зазвичай міститься багато натрію. Тому, таке поєднання підвищує ризик розвитку хвороб серця і судин.

Жінкам після 40 років варто відмовитися від шашликів і м’яса, приготованого на грилі. Експерти застерігають, що чим вище температура готування м’яса, тим більше в його білку утворюється сполук, здатних викликати рак підшлункової залози і рак кишечника. А з віком схильність до розвитку цих захворювань посилюється.


Жінкам не рекомендують їсти печене м'ясо і сосиски після 40 років

Окрім того, дієтологи рекомендують у зрілому віці не вживати продуктів і напоїв, що містять штучні підсолоджувачі, адже негативно впливають на чутливість організму до інсуліну. У свою чергу, це збільшує ймовірність розвитку цукрового діабету другого типу.

Також, експерти не радять їсти соуси. За словами лікарів, насичені гострими і солоними інгредієнтами вони не підходять жінкам, які наблизилися до своєї менопаузи.

Дієтологи зауважують, що варто відмовитися і від продуктів, багатих на рафіновані вуглеводи – вироби з білого борошна, білий рис. Адже вони збільшують вміст глюкози в крові.

Жінкам після 40 років також небезпечно їсти смажену картоплю. Медики наголосили, що чим старша людина, тим менше в її раціоні має бути продуктів зі шкідливими жирами, небезпечними для судин.

Нагадаємо, раніше 24 Канал писав, що людям після 40 років варто споживати більше вітаміну В12 (міститься у продуктах тваринного походження), D6 (вплив сонячного світла), кальцію (молочні продукти), калію (горіхи, шоколад, зелені овочі), магнію (бобові, зелень).

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук