Супрун розвінчала міф щодо профілактики небезпечних паразитів

3207 Читать новость на русском
Супрун розвінчала міф щодо профілактики глистів
Супрун розвінчала міф щодо профілактики глистів / otvetprost.com

Під час старту сезону свіжих овочів, фруктів, прогулянок на природі та ігор з домашніми тваринами зростає небезпека заразитися гельмінтами, або ж більш відомими усім глистами.

Про це виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла у своєму Facebook.

Як відомо, глисти можуть переносити домашні улюбленці і їх чимало є на свіжих овочах і фруктах, у сирому м'ясі та іншому. І чимало людей проводить профілактику, аби не підчепити небезпечних паразитів.

Читайте також: Чим небезпечні мийні засоби для здоров’я: пояснення хірурга

Люди вживають часник та гарбузове насіння, промивають кишківник і навіть вживають сильні антибіотики. Але це все може навіть серйозно нашкодити здоров'ю. Тож Уляна Супрун вирішила детально пояснити, що справді допоможе запобігати зараженню гельмінтами.

Однією із найпоширеніших причин зараження гельмінтами є споживання не до кінця готового м'яса тварини, в організмі якої вони паразитують. Також заразитися можна, випивши забруднену воду, з'їсти разом із продуктами частинки бруду або ґрунту, заражених яйцями гельмінтів,
– зазначила вона.

Одна з найпоширеніших причин зараження глистами – страва з не повністю готового м'яса

Одна з найпоширеніших причин зараження глистами – страва з не повністю готового м'яса

І коли в організм людини потрапили глисти, то вона не буде скреготати зубами – це міф. Симтоми, які буде відчувати людина, це нудота, здуття живота, діарея, постійна втома, проблеми зі сном, біль у животі, зниження або посилення апетиту чи невмотивована втрата ваги.

В окремих випадках може бути підвищена температура тіла та сухий кашель. Трапляються навіть такі випадки, коли в організмі людини гельмінти можуть паразитувати протягом кількох років без прояву жодних симптомів.

Супрун наголосила, що якщо такі симптоми у вас є – не можна самотужки приймати антигельмінтні засоби, адже вони мають серйозний вплив на організм.

За рекомендаціями ВООЗ їх рекомендують для профілактики лише в тих країнах, де є високий ризик зараження. Україна до них не відноситься,
– пояснила Супрун.

Профілактика гельмінтів: регулярне миття рук теплою водою з милом (після вбиральні, контакту з тваринами, перед приготуванням та споживанням їжі), не споживати сирої риби та м'яса (зберігати їх окремо від готових продуктів), ретельно мити овочі та фрукти.

 

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук