Вживання якого м’яса збільшить ризик серцево-судинних хвороб

1563 Читать новость на русском
Вживання якого м’яса збільшить ризик серцево-судинних хвороб
Вживання якого м’яса збільшить ризик серцево-судинних хвороб / unsplash.com

Вчені з Науково-дослідного інституту Лернера при клініці Клівленда в США провели дослідження та встановили, що регулярне вживання в їжу червоного м'яса і печінки призводить до розвитку серцево-судинних захворювань.

Результати експерименту опублікували в журналі European Heart Journal.

Читайте також: Вживання солі може призвести до низки небезпечних хвороб

Вчені виявили, що побічний продукт кишкових бактерій ТМАО, який утворюється під час перетравлювання червоного м'яса або печінки, підвищує ризик серцевих нападів і інсультів.

У дослідженні взяло участь 113 добровольців. Одні вживали червоне м'ясо, інші - біле, треті дотримувалися вегетаріанського харчування.

У людей, чий раціон складався з червоного м’яса, рівень ТМАО в крові був значно вищий, ніж у двох інших групах.

В середньому рівень бактерій в крові збільшувався в 3 рази. А в окремих випадках до десяти разів перевищував аналогічні показники в порівнянні з іншими видами дієт.

Регулярне вживання червоного м'яса не тільки підсилює вироблення ТМАО в кишківнику, а й послаблює аналогічний процес в нирках. А це підштовхує організм до розвитку серцево-судинних захворювань і атеросклерозу.

До червоного м’яса відносять:

• яловичину і телятину;
• свинину;
• овече м'ясо та ягнятину;
• козяче м'ясо;
• конину;
• кролятину;
• м'ясо нутрії;
• дичину.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук