За своїми поживними властивостями сочевиця схожа до квасолі. А її відносять до списку "суперпродуктів", що містять безліч вітамінів та мінералів. Сочевиця, зокрема, багата білком та клітковиною.
Зверніть увагу "Нормальне" запалення – це добрий знак: як наш організм знищує ворогів
Користь сочевиці для здоров'я
Багата клітковиною
Однією з найбільших переваг бобових і сочевиці є високий рівень клітковини. Цю речовину більшість людей не отримують достатньо з раціону.
Сочевиця – це складний вуглевод із надзвичайно високим вмістом клітковини, особливо розчинної клітковини. Ця речовина рухається через шлунково-кишкову систему та допомагає "вбити" речовини, пов'язані з високим рівнем холестерину,
– пояснює дієтолог і тренер Дженніфер Хенвей.
Коричнева сочевиця може забезпечити майже денну норму клітковини (26 грамів) лише з однієї половини склянки.
Допомагає регулювати рівень цукру в крові
"Розчинна клітковина в сочевиці допомагає збалансувати рівень цукру в крові, уповільнюючи викид глюкози в кров і запобігаючи стрибкам інсуліну", – говорить Хенвей. Це одна із значних переваг сочевиці для людей з діабетом.
Суп із сочевиці / Фото Pexels
Хороше джерело білка
Сочевиця містить понад 20 грамів білка на пів склянки – приблизно стільки ж, скільки 115 грамів лосося. Це робить їх ідеальним доповненням до раціону без м'яса.
Містить велику кількість вітамінів і мінералів
Однією з переваг сочевиці є те, що вона смачний "полівітамін": містить кальцій, калій, цинк і залізо, а також велику кількість вітамінів групи В.